Skip to main content
Kompiuterinė automobilio diagnostika

Kompiuterinė automobilių diagnostika

Kiekvienas asmuo, turintis nuosavą automobilį, siekia, kad transporto priemonė veiktų be jokių gedimų, būtų saugi ir patikima. Tam, kad būtų laiku sužinoma apie galimus automobilio gedimus, sistemos klaidas, yra vykdoma kompiuterinė auto diagnostika.
Specialios kompiuterinės programos suteikia galimybę patikrinti benzininius ir dyzelinius variklius, automatinę pavarų dėžę, važiuoklę, kėbulą ir kitas automobilio dalis. Šiuolaikiniai diagnostikos metodai nustato bet kokiose šalyse pagamintų, bet kokio modelio, markių automobilių gedimus. Transporto priemonės elektroninės sistemos testavimo metu yra nustatoma gedimo vieta ir ieškoma priežasčių, kas galėjo tai sukelti. Nustačius gedimus yra atliekami konkretūs automobilio remonto darbai.

Kadangi kiekvienas automobilis turi elektronikos komponentus, šie gali būti patikrinami tik su specialiomis kompiuterinėmis programomis, todėl apsilankymas pas autoserviso specialistus yra būtinas kiekvienam nuosavos transporto priemonės savininkui. Nei viena, net ir nauja transporto priemonė nėra apsaugota nuo periodiškai galinčių atsirasti gedimų, todėl kiekvienas vairuotojas turi atkreipti dėmesį į įspėjamuosius signalus prietaisų skydelyje ir prireikus kreiptis dėl auto diagnostikos. Tam, kad automobilio patikros metu būtų tiksliai nustatyti gedimai ar klaidos, yra būtina kreiptis į patyrusius specialistus, turinčius ilgametę darbo patirtį, kurių kvalifikacija ir žinios yra kompetentingos reikiamiems darbams atlikti.

Prie automobilio elektroninių valdymo blokų prijungiant specialią diagnostinę įrangą yra įvertinama transporto priemonės techninė būklė, o specialistai pataria nelaukti, kol atsiras gedimai ir kompiuterinę diagnostiką atlikti reguliariai. Taip pat dėl diagnostikos rekomenduojama kreiptis po kiekvienų automobilio remonto darbų, o laiku pastebėti įvairūs gedimai gali apsaugoti nuo nenumatytų išlaidų ateityje. Pastebima tendencija, jog nemaža dalis asmenų kreipiasi dėl automobilio patikros pamatę prietaisų skydelyje užsidegusią „Check engine“ lemputę. Taip elgtis yra teisinga, tačiau klysta manantys, jog po lemputės užsidegimo automobiliui gali prireikti didžiulio remonto. Kadangi bet kokia kompiuterinė sistema kartais gali sustreikuoti ir sugesti, šiuo atveju tampa svarbu nedelsti ir laiku kreiptis dėl automobilio diagnostikos.

Taip pat profesionalūs specialistai pataria prieš perkant naudotą automobilį kreiptis dėl kompiuterinės diagnostikos paslaugos, tokiu būdu įvertinant jo būklę bei kitus aspektus. Taigi, svarbu ne tik reguliariai atlikti automobilio patikrą, bet ir kreiptis į profesionalus, kurie naudoja aukštos kokybės, modernią ir patikimą įrangą. Tiksliai nustatyti gedimai ir klaidos sistemoje suteikia galimybę jas suremontuoti greičiau. Tuomet automobilio savininkas prie transporto priemonės vairo gali sėsti ramiai ir užtikrintai, o kelyje jaustis saugus. Efektyvią ir patikimą auto diagnostiką Vilniuje galima atlikti Autoservise Autovela, kuriame dirba profesionalūs specialistai, užtikrinantys be jokių priekaištų veikiančią nuosavą transporto priemonę. Nuodugniai ištiriamos automobilio sistemos klaidos ir gedimai, jų remontas, sklandžiai veikianti ir važiuojanti transporto priemonė – visa tai ir dar daugiau gali suteikti servise dirbantys meistrai per neilgą laiko tarpą.

Automobilio remontas